Tineke Kolvenbach Haptotherapie


St. Gotthard 69 3524 VS Utrecht
0683717075 Klik om te bellen

Over Tineke Kolvenbach Haptotherapie

Tineke geeft haptotherapie en haptonomische begeleiding rondom zwangerschap en geboorte. Meer over mezelf lees je onder het kopje 'team'. 

HAPTOTHERAPIE:
Ben je in contact met je lichaam, je gevoel, je zelf of leef je vooral in je hoofd? Haptotherapie leert je je aandacht in jezelf te richten, te ontdekken welke spanningen en gevoelens er zijn, hoe je ze kunt dragen, wat ze je vertellen. Leert je de taal van je lichaam en gevoel te verstaan en met elkaar te verbinden. Door je te verbinden met jezelf en van daaruit met de wereld om je heen krijg je toegang tot alle wijsheid in jezelf en het universum. Om van daaruit jouw weg in het leven te gaan vinden.

ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING
In de zwangerschapsbegeleiding bereid je je voor op de geboorte van jullie kindje. Als zwangere vrouw leer je je aandacht in je eigen lichaam te brengen en te houden, van binnenuit contact te maken met je kindje en je bekken te voelen. Er is aandacht voor het contact van de partner met het kindje en het verloop van de zwangerschap. Er wordt veel tijd besteed aan het omgaan met (de pijn van) de ontsluitings- en persweeën, ondersteunende houdingen en de rol van de partner.

HOE WERK IK:
Je leert hoe je te verbinden met jezelf, met je fysieke lichaam, met alles wat huist in het fysieke lichaam. Denk daarbij aan fysieke signalen als spanning of pijn of onrust. Aan allerlei concrete gevoelens als blijdschap, verdriet, angst of boosheid. Maar ook aan aparte sensaties in je zelf; leeg, onbestemd, gekriebel, vol. Als je je er mee verbindt, er contact mee maakt, kun je gaan ontdekken wat het je vertelt en hoe je ermee om kunt gaan. Van hieruit kun je de voor jou goede weg in het leven gaan vinden.

Je leerst dus eerst meert bij jezelf zijn, en vervolgens om in contact met je zelf te blijven als je je richt op de mensen en de wereld om je heen. In plaats van jezelf dan te vergeten en je volledig te richten op de of het andere(e). Zodat je signalen in jezelf die je vertellen hoe een bepaalde situatie voor je is kunt ‘waarnemen’ en deze je de weg kunnen wijzen.
Dit alles geeft een totaal ander gevoel voor jezelf en andere dimensie aan je leven en een andere dynamiek in contacten.

De betekenis en kracht van mijn aanraking is zeer bijzonder! Deze helpt je je lichaam (weer) te gaan voelen en de signalen in je lichaam te herkennen en toe te laten. Maar kan ook maken dat je je veilig gaat voelen bij jezelf. En kan je helpen je vertrouwen in jezélf te gaan vinden in plaats van dit vooral uit de buitenwereld te halen.

Spreekt dit je aan, lees dan verder op mijn site www.tinekekolvenbach.nl

Voelen en denken ontmoeten elkaar als je de talen van gevoel en verstand in jezelf verbindt

Foto's

Tineke Kolvenbach Haptotherapie in het kort

's avonds geopend

Ja

Werkzame personen

Vrouw

Certificeringen

GZ-Haptotherapeut

Team

Onze locatie

Logo Tineke Kolvenbach Haptotherapie

Tineke Kolvenbach Haptotherapie

Tineke Kolvenbach Haptotherapie


St. Gotthard 69 3524 VS Utrecht
0683717075 Klik om te bellen