Tineke Kolvenbach Haptotherapie


St. Gotthard 69 3524 VS Utrecht
0683717075 Klik om te bellen

Over Tineke Kolvenbach Haptotherapie

Tineke geeft haptotherapie en in beperkte mate haptonomische begeleiding rondom zwangerschap en geboorte. Meer over Tineke lees je onder het kopje 'team'.

HAPTOTHERAPIE:
Ben je op zoek naar een therapie die je kan helpen bij levensvragen of problemen die te maken hebben met een verstoorde balans tussen hoofd en lichaam of verstand en gevoel. Waarbij er te weinig verbinding is met hart en ziel en met je basis. En wil je leren je eigen wijsheid, je eigen instinct, intuïtie en spiritualiteit meer te laten doorspreken. Dan is haptotherapie in mijn praktijk misschien iets voor jou. Ik werk vooral met cliënten die hun lichaam en fysieke- en gevoelssignalen al enigszins kunnen voelen.

In eerste instantie kijken we naar hoe je de verbinding met je fysieke lichaam kunt verdiepen. Zodat je meer gastvrouw- of heer kunt zijn voor de fysieke- en gevoelssignalen ín je lichaam, je hart, je ziel en je basis. En je je daar dus ook meer mee kunt verbinden. Vervolgens

  • kun je leren hoe in verbinding met jezelf te blijven én in contact te zijn met alles om je heen, b.v. de ruimte en andere mensen.
  • zoeken we naar het gevoel dat hoort bij je situatie, je probleem, de voor jou lastige gevoelens, je klachten of symptomen.
  • leer je stil te durven staan bij je gevoel én zo contact te maken met diepere gevoelslagen ‘onder’ het probleem.

Zo in verbinding komend met jezelf kun je je eigen wijsheid, voelend vermogen, instinct, intuïtie en spiritualiteit meer laten doorspreken. Dit kan je de weg gaan wijzen uit de situatie waar je in zit, kan leiden tot transformatie. Dit alles wordt afgestemd op waar je bent in dit proces bij aanvang van de therapie, je hulpvragen, thema’s en proces.

Past dit bij jou lees dan verder op mijn site www.tinekekolvenbach.nl onder de kopjes praktisch en haptotherapie.

BEGELEIDING RONDOM ZWANGERSCHAP EN GEBOORTE
Ik ben mijn praktijk wat aan het afbouwen, dat betekent voor jou als zwangere:

  • de haptonomische zwangerschapsbegeleiding geef ik nog maar mondjesmaat en alleen aan jou of jullie als de zwangere vrouw eerder haptotherapie of zwangerschapsbegeleiding gedaan heeft in mijn praktijk.
  • de begeleiding bij bijzondere omstandigheden rondom zwangerschap en geboorte is ook mogelijk als je niet eerder cliënt(e) in de praktijk geweest bent.

Is een van bovenstaande situaties op jou/jullie van toepassing lees dan hieronder verder.

Een warm welkom voor jullie kind - haptonomische zwangerschapsbegeleiding
Hierin begeleid ik de moeder en haar partner tijdens de zwangerschap en bij de voorbereiding op de geboorte. En zien we elkaar terug na de geboorte. Omdat het een individuele begeleiding is, stem ik deze af op jullie wensen en behoeften. Ook als vrouw zonder partner ben je welkom, dan passen we de begeleiding wat aan.

Rond de 18de tot de 20ste week van de zwangerschap voel je de eerste bewegingen van jullie kind (of kindjes). Het is natuurlijk fantastisch dat jullie deze aanwezigheid voelen en nu al contact kunnen maken. Even mooi is dat jullie beiden kunnen leren, dit voelen toe te spitsen en te gebruiken tijdens de zwangerschap en de geboorte. Als zwangere vrouw leer je je aandacht in je lichaam te brengen en te houden, van binnenuit contact te maken met je kindje en je bekken te voelen. Er is aandacht voor het verloop van de zwangerschap, het omgaan met de weeën, de geboorte en de rol van de partner. Zo wordt een gezamenlijke beleving van de zwangerschap mogelijk, waarbij jullie als ouders samen met jullie kindje met vertrouwen naar de geboorte toe kunnen groeien.

Begeleiding bij bijzondere omstandigheden rondom zwangerschap en geboorte.
Hierbij komen haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding samen. De begeleiding is passend als je je wilt voorbereiden op een zwangerschap en bij fysieke of emotionele problemen in de zwangerschap en rondom de geboorte. Ook bij het verwerken van trauma’s rond eerdere zwangerschappen of geboortes is deze begeleiding helpend. Of als je meer zicht wilt krijgen op problemen die zich voordoen na de geboorte van je kindje.

Nieuwsgierig? Lees dan verder op www.tinekekolvenbach.nl onder de kopjes praktisch en zwangerschap. Spreekt ook deze informatie je/jullie aan dan kun je me mailen, appen of bellen. We overleggen telefonisch of begeleiding in mijn praktijk bij jouw/jullie uitgerekende datum en situatie mogelijk en wenselijk is en of jullie kunnen op mijn werkdagen. Engelstalige begeleiding is mogelijk.

Balans creëren tussen verstand en gevoel, waarbij je in verbinding leeft met je hart en ziel en de wereld om je heen

Foto's

Werkzame personen

Vrouw

Certificeringen

GZ-Haptotherapeut

Team

Onze locatie

Logo Tineke Kolvenbach Haptotherapie

Tineke Kolvenbach Haptotherapie

Tineke Kolvenbach Haptotherapie


St. Gotthard 69 3524 VS Utrecht
0683717075 Klik om te bellen