MiraVita GZ-Haptotherapie & Coaching, lichter denken en sterker voelen


Graaf Janlaan 19 3708 GH Zeist
06 29560637 Klik om te bellen

Over MiraVita GZ-Haptotherapie & Coaching, lichter denken en sterker voelen

MiraVita GZ Haptotherapie en Coaching (lichter denken & sterker voelen) houdt zich bezig met je vermogen om te voelen aan te spreken of te vergroten. Als je het contact met je gevoel verliest kan dat blokkades, remmingen, fysieke maar ook psychische klachten geven. Samen met jou gaan we onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is van je klacht(en) en leer je te voelen wat je lichaam je vertelt (het lichaam liegt nooit). Je leert je gevoel, je verstand en je handelen op elkaar af te stemmen zodat je levenskeuzes maakt die bij jou passen.

Mira Kurris is mijn naam en ik ben geregistreerd GZ-haptotherapeut, in mijn praktijk maak ik gebruik van gesprekken, oefeningen en het aanraken van het lichaam. De aanraking heeft een positieve werking op het lichaam (oxytocine aanmaak, het knuffelhormoon) en hierdoor leer je jezelf, je patronen en je lichaam beter kennen. Door dit inzicht kun je een verandering op gang brengen. Weggestopte gevoelens leer je te verwerken of te dragen. Blokkades verdwijnen, er komt meer balans in je leven en je zelfvertrouwen, autonomie en veerkracht groeien. 

Ik werk met volwassenen én kinderen/jongeren (vanaf ongeveer 8-18 jaar).

Bij volwassenen heb ik gezien mijn achtergrond (HR manager in het bedrijfsleven) affiniteit met klachten op het gebied van;

 • persoonlijke ontwikkeling
 • Burn Out/ Stress gerelateerde klachten.

Echter, overige klachten zijn eveneens in goede handen bij mij. Haptotherapie kan herstel, ondersteuning of verheldering bieden bij:  

 • het uiten van en omgaan met gevoelens/emoties,
 • ruimte innemen en grenzen aangeven (nee leren zeggen),
 • weer leren genieten van jezelf en het leven (leeftijdsdip),
 • behoefte aan controle, angsten (paniek, faalangst), boosheid,
 • een negatief (lichaams-)zelfbeeld/onzekerheid,
 • piekeren, somberheid, gebrek aan energie,
 • etc.

Met kinderen/jongeren werk ik ook graag omdat ze puur zijn en nog leven vanuit hun gevoel. Toch kunnen ook zij niet lekker in hun vel zitten. Dit kunnen gebeurtenissen op school of in het gezin zijn, soms kost het aangaan van contact met een ander moeite, of ze weten nog niet wat ze voelen en hier woorden aan te geven. Klachten kunnen dan zijn: 

 • onrust voelen, over-prikkeld zijn (AD(H)D, HSP, ASS),
 • boos zijn of angst (paniek, hyperventilatie, faalangst) voelen,
 • zelfvertouwen kwijt zijn, 
 • zich weinig bewust zijn van hun lichaam,
 • zich aanpassen en moeite hebben met het aangeven van hun grenzen of ruimte innemen

Met haptotherapie laat ik jongeren/kinderen stilstaan bij wat ze voelen. Zo ontdekken ze wat hun kwaliteiten zijn en dat stimuleert hun autonomie waardoor ze in eigen tempo en op eigen wijze weer verder kunnen groeien. Ook bij kinderen/jongeren maak ik gebruik van gesprekken, (spel)oefeningen en het aanraken van het lichaam. Ouders/opvoeders worden bij dit proces betrokken door ze regelmatig op de hoogte te houden (met toestemming van het kind) via monderlinge of schriftelijke rapportages. 

En aangezien dit soort trajecten veel los kan maken bij ze maar zeker ook bij volwassenen (die hebben nog meer bagage verzamelt in de loop van hun leven) maak ik graag gebruik van humor en creativiteit daar waar dat kan om het proces ook te relativeren. 

Wie weet tot gauw in mijn praktijk of tot in ITALIË.

Foto's

MiraVita GZ-Haptotherapie & Coaching, lichter denken en sterker voelen in het kort

Hulp bij

Beroepsklachten van diverse aard
Burn-out
Onbegrepen pijnklachten
Paniekaanvallen
Psychosomatische klachten
Stress

Werkzame personen

Vrouw

Onze locatie

Logo MiraVita GZ-Haptotherapie & Coaching, lichter denken en sterker voelen

MiraVita GZ-Haptotherapie & Coaching, lichter denken en sterker voelen

MiraVita GZ-Haptotherapie & Coaching, lichter denken en sterker voelen


Graaf Janlaan 19 3708 GH Zeist
06 29560637 Klik om te bellen