Haptotherapie Corine Eijsermans


Wilhelminalaan 9 3701 BD Zeist
06-21267442 Klik om te bellen

Over Haptotherapie Corine Eijsermans

Graag stel ik mij even voor; ik ben Corine Eijsermans en haptotherapeut in Zeist.
 
Ik inspireer en begeleid mensen met hart en ziel om (weer) vertrouwd te raken met hun lichaam en dichter bij hun gevoel te komen.
Haptotherapie is een begeleidingsvorm waarin het ‘voelend ervaren en beleven’ centraal staat en het richt zich op ‘heel de mens’.
 
Vanuit mijn achtergrond in de dans heb ik veel ervaring in het werken met het lichaam als ‘bezield’ instrument. Ik begeleid mensen om naar binnen te voelen en bewust te worden van wat het lichaam vertelt en wat er te voelen valt.  Bewust worden van houding en beweging helpt om jezelf nog beter te leren verstaan en te oefenen met nieuwe vaardigheden. Door jezelf fysiek meer óp te richten kun je oefenen met jezelf te laten zien en tevoorschijn te komen.
 
Bewegen is mijn grote passie.  Ik help weer in beweging te komen waar je vast bent geraakt en of tot stilstand bent gekomen. Durf jij je eigen beweging te volgen of rem je jezelf af?
 
Als haptotherapeut ben ik gefascineerd door het “het ruimtelijke “
Is je innerlijke ruimte groot of klein en hoe kun je bv. meer ruimte leren innemen en of grenzen leren aangeven?
De mate waarin je gevoel hebt voor jezelf, de ruimte en de ander om je heen is van invloed op het verbinden met jezelf en je omgeving.
Ik begeleid in het voelen van hoe en wie je bent in het contact met de ander.
 
Ik kijk naar ‘heel de mens’, en spreek ik je aan op het voelen, denken en bewegen.
Dit doe ik in een gesprek, aanraken op de behandelbank en middels ervaringsoefeningen met materialen.
Patronen en disbalans in voelen, denken en bewegen worden zichtbaar evenals patronen in de interactie met de ander.
We kijken naar je hulpvraag en gaan aan de slag richting jouw verlangen en ontwikkelingsvraag.
In de begeleiding richt ik me niet op datgene wat belemmert/remt en niet goed gaat, maar op het stimuleren van de mogelijkheden die nog te ontwikkelen zijn en op het op gang brengen van bewustzijn, acceptatie, en balans in voelen, denken en bewegen.
 
Mijn klanten bestaan uit jongeren en volwassenen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar die open staan voor groei en ontwikkeling en meer balans willen in denken, voelen en bewegen.
 
Veel voorkomende klachten die ik tegenkom in mijn praktijk:
Mensen die uit balans zijn of belemmeringen ervaren doordat ze vanuit hun hoofd leven, gericht zijn op de ander en buitenwereld, weinig vertrouwen in zichzelf hebben, angstig en onrustig zijn, weinig zelfvertrouwen ervaren, moeite hebben met ruimte innemen en zichzelf kenbaar maken, te maken hebben met burn-out gerelateerde klachten.
 
Verlangen van cliënten zit vaak op: Meer contact willen ervaren met  ‘voelen’ en de eigen behoefte en wensen,  grenzen willen kunnen voelen en aangeven, rust en acceptatie in zichzelf willen ervaren, meer ruimte willen leren innemen en sterker op eigen benen willen staan.
 
 

Foto's

Onze locatie

Haptotherapie Corine Eijsermans


Wilhelminalaan 9 3701 BD Zeist
06-21267442 Klik om te bellen