Haptotaal, haptotherapie voor kinderen, volwassenen en haptonomische relatiebegeleiding


Orderparkweg 5 7312 EN Apeldoorn
0614242802 Klik om te bellen

Over Haptotaal, haptotherapie voor kinderen, volwassenen en haptonomische relatiebegeleiding

Haptotherapie voor volwassenen èn kinderen en haptonomische relatiebegeleiding.

Volwassenen

Wat mij boeit aan dit vak is dat het simpel en eenvoudig is en tegelijkertijd je met beide benen op de grond zet. Zowel mijzelf als de client. Vaak zie ik dat mensen van hun krachtigste eigenschap een valkuil hebben gemaakt door teveel op die ene kwalietit te leunen. Nu is de kunst die kwaliteit te behouden en tegelijk er nog iets naast te leren. Dat maakt het mogelijk te kiezen hoe je ergens mee omgaat, dat maakt van jouw armoede een rijkdom. 

Kinderen

Met kinderen werk ik samen met hun ouders. Als een kind vastloopt dan heeft het vaak iets extra's nodig. Dat kan omdat er iets gebeurd is of gewoon om wie het kind is. In ieder geval hebben ze iets nodig dat ze nu nog onvoldoende in hun omgeving vinden. Door samen met de ouders(s) te ervaren wat jullie kind nu extra nodig heeft is het gelijk ook duidelijk wat er voor extra's van jullie ouders gevraagd wordt. Allicht kan ik samen met het kind dat uitwerken, maar het is veel mooier als jullie als ouders daar ook deelgenoot in zijn. Het enige nadeel van kinderhaptotherapie voor mij is dat ik de kinderen maar een paar keer zie. Ze pikken het meestal zo snel op dat ze met een paar keer klaar zijn. Nadeel voor jullie als ouders is dat het ook echt wat van jullie vraagt.

Relatiebegeleiding

Een relatie loopt meestal vast op oude patronen soms vanuit je eigen opvoeding, onuitgesproken verwachtingen en herhalende misverstanden. Je niet gezien of gewaardeerd voelen door de ander. Dat kan gaan over seks, het huishouden of gewoon een beetje aandacht voor elkaar. Samen kom je steeds sneller in dezelfde "dans der onmogelijkheden". Uiterst frustrerend. Bij haptonomische relatiebegeleiding gaan we op zoek naar hoe ieder van jullie het makkelijkst communiceert en hoe je de ander weer kunt verstaan zonder dat oude patronen en ruzies voorgrond worden. De uitdaging is vervolgens om die wel vruchtbare communicatie ook in het dagelijks leven van jullie relatie in te passen, om het weer leuk te krijgen samen. 

Haptotherapie en relatiebegeleiding geef ik in samen met Erna Herberts.

Ook in Gouda!

In Gouda geef ik samen met Christiene Bak Relatiebegeleiding. Wij kennen elkaar van de opleiding Haptonomische Relatiebegeleiding. Vanuit de overtuiging dat samenwerken nog leuker en leerzamer is dan alleen en bovendien ook meer dynamiek en kwaliteit geeft, bieden we dit aan.  

Haptotaal, haptotherapie voor kinderen, volwassenen en haptonomische relatiebegeleiding in het kort

Hulp bij

Beroepsklachten van diverse aard
Burn-out
Onbegrepen pijnklachten
Paniekaanvallen
Psychosomatische klachten
Rsi
Stotteren
Stress

's avonds geopend

Ja

Werkzame personen

Man

Onze locatie

Logo Haptotaal, haptotherapie voor kinderen, volwassenen en haptonomische relatiebegeleiding

Haptotaal, haptotherapie voor kinderen, volwassenen en haptonomische relatiebegeleiding

Haptotaal, haptotherapie voor kinderen, volwassenen en haptonomische relatiebegeleiding


Orderparkweg 5 7312 EN Apeldoorn
0614242802 Klik om te bellen