Haptotaal


Orderparkweg 5 7312 EN Apeldoorn
0614242802 Klik om te bellen

Over Haptotaal

Haptotherapie voor volwassenen èn kinderen,

haptonomische relatiebemiddeling en haptonomische ouder & kind begeleiding. 

Haptotherapie gaat over de balans tussen voelen en denken. Ieder heeft zijn eigen balans daarin. Als je vast loopt in je werk, je relatie of als je leven niet meer is wat het wezen moet, dan is het belangrijk om het anders te gaan doen. Samen gaan we op zoek naar het leven voor jou weer leuk/zinvol kan zijn. Hoe jij weer energie uit jouw leven haalt.

Het kan zijn dat, op zoek naar je nieuwe balans, je onvrij blijkt door trauma's, je opvoeding of de normen en waarden uit je omgeving. Dan gaan we op zoek naar nieuwe betekenisgeving aan die trauma's, opvoeding en normen en waarden, opdat jouw leven je meer past. Dat jij weer energie uit het leven haalt.

Standaard haptotherapeutische ingredienten zijn "het gesprek", "hoe maak jij gebruik van de ruimte om je heen" en "aanraken", Het mooie van iemand aanraken is dat je duidelijk voelt wat de intentie van de ander is. Dat is niet mis te verstaan, daar waar woorden gemakkelijk misverstaan worden. Belangrijk vind ik om in de gaten te houden of ons contact nog wel vrij en creatief is. Haptotherapie mag ook leuk zijn. Eiegenlijk een oefenen hoe je dagelijks wilt leven.

Kinderen hebben dit al gauw door. Het grootste nadeel van werken met kinderen is dat we meestal na drie of vier afspraken "klaar" zijn. Dan heeft het kind al lang weer door hoe het verder kan. Soms hebben wij volwassenen dan nog even nodig om dit te begrijpen. Bij meer structurele problemen als aangeboren afwijkingen of trauma's kan dit allicht meer tijd kosten.

Bij volwassenen zeg ik altijd dat je in vier keer aardig weet waar het bij jou over gaat, vaak kun je in je dagelijks leven al wel verder. Vaak is het dan wel handig om nog een enkele keer terug te komen voor een ondersteunend consult, om het goed eigen te maken. 

Bij Relatiebemiddeling is mijn insteek om beide partners vrijer te maken. Niets is zo leerzaam als een relatie die niet vlekkeloos verloopt. Vanuit dit over jezelf leren aan je relatie en jouw hervonden vrijheid zul je de ander weer beter kunnen verstaan.

Geïnteresseerd? Maak vrijblijvend een afspraak. Deze eerste kennismaking is kostenloos.   

Haptotaal in het kort

Hulp bij

Beroepsklachten van diverse aard
Burn-out
Onbegrepen pijnklachten
Paniekaanvallen
Psychosomatische klachten
Rsi
Stotteren
Stress
Whiplash

's avonds geopend

Ja

Werkzame personen

Man

Onze locatie

Haptotaal


Orderparkweg 5 7312 EN Apeldoorn
0614242802 Klik om te bellen