Haptonomiepraktijk VoelendWijzer


Wg-Plein 550 1054 SC Amsterdam
06 18296693 Klik om te bellen

Over Haptonomiepraktijk VoelendWijzer

Welkom bij Voelendwijzer, praktijk voor haptotherapie in Amsterdam Oud-West en Diemen. Haptonomie is de wetenschap van voelen. Voelen is een onderdeel van ons leven. De hele dag door denken, voelen en doen we. Vaak hebben we denken en doen goed ontwikkeld. Dat je voelen ook kunt ontwikkelen is vaak wat minder bekend. Door meer inzicht te krijgen wat je voelt, welke invloed dit heeft op je gedrag en denkpatronen wordt je bewuster van jezef.

Tijdens haptotherapie kun je gaan onderzoeken wat je voelt, welke sensaties je ervaart in je lichaam en welke emoties een rol spelen bij je. Je lichaam is hierbij van belang. Je lichaam liegt nooit. Je lichaam reageert direct voordat je erover kunt nadenken. Als haptotherapeut ben ik gespecialiceerd in waarnemen van houding en beweging en welke patronenen bij je zichtbaar worden door wat je laat zien. Zo wordt voelbaar voor jou wat je beweegt. Hoe ga je om met druk vanuit de omgeving, hoe geef je expressie aan wat er binnen in je leeft en wat jij belangrijk vind. Hoe ervaar jij nabijheid en intimiteit. Neem je leiding, volg je of wacht je af? Deze onderwerpen komen regelmatig aan bod tijdens de sessies

De sessies bestaan uit gesprek, ervaringsoefeningen of aanraken. Door aan te raken wordt je direct bewust wat je gebeurt, wat je voelt en hoe je reageert. Je huid is je grootste zintuig en laat je tasbaar ervaren hoe het met je is.

Sinds aantal jaar werk ik, Irma van der Scheer, met veel plezier als haptotherapeut. Na jaren gewerkt te hebben als leidinggevende in de Welzijns en Gezondheidszorg heb ik de keus gemaakt om een andere kant op te gaan. Ik ben Haptonomie gaan studeren bij Synergos en ben elke dag nog blij met deze keuze. Ik hou van het menselijk lichaam, van contact en beweging. Ik geloof in mijn vak omdat ik geloof in de enorme heilzame werking van de aanraking en van menselijk contact.

Op mijn website www.voelendwijzer.nl leest u meer over haptonomie en haptotherapie. En ook voor wie haptotherapie geschikt is en wie ik ben. Naast haptotherapeut ben ik ook werkzaam als docent bij Synergos, de Nederlandse vakopleiding voor Haptonomie.

Meer gevoel voor jezelf en meer gevoel voor je omgeving geeft meer verbinding en zorgt ervoor dat je tot bloei komt

Foto's

Irma van der Scheer Haptotherapeut
Irma van der Scheer

Werkzame personen

Vrouw

Certificeringen

Post-HBO Haptotherapie

Onze locatie

Logo Haptonomiepraktijk VoelendWijzer

Haptonomiepraktijk VoelendWijzer

Haptonomiepraktijk VoelendWijzer


Wg-Plein 550 1054 SC Amsterdam
06 18296693 Klik om te bellen