Haptonomie Tuindorp


Linnaeuslaan 17 3571 TS Utrecht
06 46124376 Klik om te bellen

Over Haptonomie Tuindorp

Haptonomie gaat over gevoel en hoe je daarmee om kunt gaan in het leven van alledag.  In onze huidige maatschappij word je vooral geleerd je verstand te gebruiken. Dit gebeurt zodra je kunt praten en dit wordt voortgezet gedurende je hele opvoeding, op school en thuis.

In de haptotherapie leer je opnieuw te ontdekken wat je lijf je te vertellen heeft. Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam, naar je eigen wensen, je eigen grenzen en naar hoe jij de omgeving en de relaties met anderen werkelijk ervaart. Je lijf reageert eigenlijk veel sneller dan je verstand. Haptonomie maakt mensen (opnieuw) bewust van de wisselwerking die er bestaat tussen ‘voelen’, ‘denken’ en ‘handelen’.

 In de haptonomie pas ik drie werkvormen toe:

·       aanraking

·       ervaringsoefeningen

·       gesprekken

Vaak worden deze werkvormen afwisselend ingezet gedurende een sessie. Belangrijk is dat wat we ontdekken, proberen te vertalen naar de dingen van alle dag. De praktische toepassing van haptonomie in alledaagse dingen, zowel thuis, op het werk en elders, is een belangrijk aandachtspunt voor mij tijdens de begeleiding.

Haptonomie Tuindorp in het kort

Hulp bij

Beroepsklachten van diverse aard
Burn-out
Onbegrepen pijnklachten
Paniekaanvallen
Psychosomatische klachten
Rsi
Stotteren
Stress

Werkzame personen

Man

Onze locatie

Haptonomie Tuindorp


Linnaeuslaan 17 3571 TS Utrecht
06 46124376 Klik om te bellen