Haptonomie Kralingen


's-Gravenwetering 4 3062 SG Rotterdam

Over Haptonomie Kralingen

Haptonomie gaat over gevoel en hoe je daarmee om kunt gaan in het leven van alledag.  In onze huidige maatschappij word je vooral geleerd je verstand te gebruiken. Dit gebeurt zodra je kunt praten en dit wordt voortgezet gedurende je hele opvoeding, op school en thuis.

In de haptotherapie leer je opnieuw te ontdekken wat je lijf je te vertellen heeft. Je leert beter te luisteren naar de signalen van je lichaam, naar je eigen wensen, je eigen grenzen en naar hoe jij de omgeving en de relaties met anderen werkelijk ervaart. Je lijf reageert eigenlijk veel sneller dan je verstand. Haptonomie maakt mensen (opnieuw) bewust van de wisselwerking die er bestaat tussen ‘voelen’, ‘denken’ en ‘handelen’.

 In de haptonomie pas ik drie werkvormen toe:

·       aanraking

·       ervaringsoefeningen

·       gesprekken

Vaak worden deze werkvormen afwisselend ingezet gedurende een sessie. Belangrijk is dat wat we ontdekken, proberen te vertalen naar de dingen van alle dag. De praktische toepassing van haptonomie in alledaagse dingen, zowel thuis, op het werk en elders, is een belangrijk aandachtspunt voor mij tijdens de begeleiding.

Haptonomie Kralingen in het kort

Werkzame personen

Man

Onze locatie

Haptonomie Kralingen


's-Gravenwetering 4 3062 SG Rotterdam