Artikel afbeelding

Haptotherapie en de liefde

Eenzaamheid, uit elkaar gegroeid zijn en gemis van intimiteit zijn de veel gehoorde klachten in de praktijk van een haptotherapeut. Liefde ontvangen is zo'n wezenlijke basis van je leven. Het vormt wie je bent en hoe je jezelf kunt zijn bij anderen. Als je in de liefde iets tekort bent gekomen kan haptotherapie je helpen. Door nieuwe affectieve ervaringen op te doen maak je de weg vrij voor een nieuwe liefde of het opfrissen van een bestaande.

Relatieproblemen ontstaan vaak doordat mensen teveel bezig zijn met wat de ander wil. Uit angst om afgewezen te worden of om de ander te verliezen worden belangrijke gevoelens niet gedeeld. Tijdens de sessies leer je naar je eigen verlangens luisteren en dit kenbaar maken. Het doel is dat je in je relatie jezelf kunt zijn met al je sterktes en zwaktes. Een relatie kan echt leuker worden als je meer voor jezelf opkomt.

Een aantal tips die je kunnen helpen om je vrijer te voelen in de liefde:

Tip 1. Kies voor jezelf. Je helpt jezelf en de ander het meest door te luisteren naar je eigen behoeftes.

Tip 2. Durf kwetsbaar te zijn. Zonder kwetsbaarheid kun je liefde niet toelaten of delen.

Tip 3. Laat de liefde je in beweging zetten. Luister naar wat je lichaam vertelt als je een liefdevol gevoel hebt. Volg je impuls. Het resultaat zal je verrassen.

Liefde kan soms zo ongrijpbaar zijn. Maar met het vertrouwende en affectieve contact van de haptotherapeut kun je het weer tastbaar maken.

Op October 8, 2014